Koffie-oogst verdubbeld!

11-10-2017 | 11:48

Eind 2014 hebben de koffieboeren in Los Chilchos (Peru) veel van de oude koffieplanten gesnoeid. Dat was noodzakelijk, maar daardoor viel de oogst in 2015 flink tegen. Er werd ‘maar’ 6.000 kilo geoogst. Het resultaat van het snoeien, samen met de productie van de nieuwe koffieplanten, bleken in 2016 letterlijk hun vruchten af te werpen.

Overtroffen

Ondanks de enorme tegenslagen van het afgelopen jaar - de verwoestende modderlawine - werd de oogst van 2015 ver overtroffen. In totaal werd in 2016 maar liefst 11.000 kilo koffie geoogst!

Nieuwe plantages

Ons doel is om over drie jaar ruim 20.000 kilo koffie te produceren. Daarvoor zijn we begonnen met het langzaam uitbreiden van bestaande koffieplantages en het aanleggen van nieuwe plantages. Dat doen we zowel in Los Chilchos als in een dorpje ten wensten daarvan, Plaza Pampa.

Meer inkomsten

Mensen die rond het natuurgebied van ons geelstaartwolaap-project leven, kunnen met dank aan de koffieplantages hun economie verbeteren. En in Nederland kunnen we ons verhaal over natuurbescherming uitdragen en meer mensen laten genieten van die heerlijke én eerlijke Lazy Monkey koffie. Dit alles om de ernstig bedreigde geelstaartwolaap te beschermen.

Hans Dignum, coördinator geelstaartwolaap-project